PENASIHAT KEWANGAN ISLAM, ShRFP

 

Disuatu petang yang hening….

 

Trutt..trutt….telefon berbunyiiii dengan nada klasik..

 

 

Encik prospek : Assalamualaikum, saya amad dari kota bharu. Nie agent takaful ke? Saya nak ambil plan takaful dengan kadar segera! Bagitau je Rm berapa bulanan saya sanggup je bayar biarpun income saya tak seberapa..

 

 

Agent Takaful : (itssss wowwwwwww….!!)  Berkata dalam hati “ adakah ini doa yang Tuhan telah makbulkan? ” setelah sekian lama menanti dapat pelanggan yang menyerah diri macam nie. Alhamdulillah. Ya encik amad. Saya.

 

 

Encik prospek : Bagitau saya macamana nak daftar?

 

 

Agent Takaful : (Terus kepada closing). Okay encik kejap lagi saya hantar butiran yang diperlukan ya. Sambil sambil tu, saya nak explain syarat untuk pendaftaran ya. Bla..bla…..

 

 

Encik prospek : Apa hal nie tak cover penyakit sedia ada..? kata nak tolong orang..

Agent Takaful : errkk..memang nie syarat asas mana mana provider yang berdaftar dengan BNM. Maaf tanya, encik ada penyakit ke?

 

 

Encik prospek : Haa laaa. Pagi tadi Dr baru sahkan saya ada kanser perut.

 

 

Agent Takaful : Maaf encik amad, kebiasaaannya bila dah sakit, permohonan susah nak lepas. Ada kes yang lepas, tapi masih ada pengecualian.

 

 

Encik Prospek : Dah la korunk, habiskan karen aku je kontek kau nie!

Agent Takaful : Meletakkan henfon sambal air mata berlinang jatuh mencurah curah…

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.